3/02/2012

Σφολιάτα γεμιστή με κρέμα

Προετοιμασία: 30', Ψησίμο: 25'

Υλικά (για 6 άτομα):

Για τη σφολιάτα:



1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα 1 αυγό (προτιμάμε βιολογικό), ελαφρώς χτυπημένο

Για τη κρέμα:

350 γρ. γάλα φρέσκο150 γρ. κρέμα γάλακτος80 γρ. ζάχαρη1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών)40 γρ. κορν φλάουρ1 κλωναράκι βανίλιας

Για τη διακόσμηση:

ποικιλία φρέσκων φρούτωναμύγδαλο φιλέκρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (χωρίς ζάχαρη)

Διαδικασία:

Σφολιάτα: Με ένα κουπάτ (κόφτης για ζύμες, μπισκότα κ.λπ.) διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε τη σφολιάτα σε 16 δίσκους. Με ένα πινέλο αλείφουμε τους μισούς με το αυγό. Στους υπόλοιπους δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση με ένα μικρότερο κουπάτ και τους κολλάμε πάνω από τις σφολιάτες που αλείψαμε με αυγό.Βάζουμε τις σφολιάτες σε μια λαμαρίνα μαζί με τα κομμάτια που περίσσεψαν από τις τρύπες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25 λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Οταν κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα, για να πετύχουμε μια λεία υφή. Με αυτή γεμίζουμε τις σφολιάτες και γαρνίρουμε με τα υλικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...